Titel

RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN

 

(A) Disse retningslinjene

(B) Innsamling av personopplysninger

(C) Opprettelse av personopplysninger

(D) Kategorier av personopplysninger vi vil kunne behandle

(E) Rettslig grunnlag for å behandle personopplysninger

(F) Sensitive personopplysninger

(G) Formål som kan være grunnlag for behandling av dine personopplysninger

(H) Offentliggjøring av personopplysninger til tredjeparter

(I) Internasjonal overføring av personopplysninger

(J) Datasikkerhet

(K) Opplysningenes nøyaktighet

(L) Dataminimalisering

(M) Dataoppbevaring

(N) Dine juridiske rettigheter

(O) Informasjonskapsler og tilsvarende teknologier (retningslinjer for informasjonskapsler)

(P) Bruksvilkår

(Q) Direkte markedsføring

(R) Kontaktdetaljer

(S) Definisjoner

 

 

 

  1. Disse retningslinjene

 

Sammendrag – disse retningslinjene

Disse retningslinjene forklarer hvordan vi behandler dine personopplysninger. Disse retningslinjene vil kunne endres eller oppdateres fra tid til annen, så sjekk dem regelmessig for oppdateringer.

 

Disse retningslinjene avgis av j2 Global Ireland Limited på vegne av seg selv, sine datterselskaper og sine tilknyttede selskaper (inkludert enhver enhet som lovlig handler under FuseMail og WeCloud varemerket) (samlet, “selskapet”, “vi”, “oss” og “vår”) og henvender seg til enkeltpersoner utenfor vår organisasjon som vi samhandler med, inkludert kunder, besøkende til våre nettsteder, brukere av våre apper, og andre brukere av våre tjenester (samlet, “du”). Definerte begreper som brukes i disse retningslinjene forklares i seksjon (S) nedenfor.

 

Med henblikk på disse retningslinjene er selskapet kontrolløren. Disse retningslinjene dekker informasjonsrutinene knyttet til selskapets nettsteder for FuseMail og WeCloud varemerket og FuseMail og WeCloud tjenester (“tjenester”) som tilbys nå eller i fremtiden. Kontaktdetaljer gis i seksjon (R) nedenfor.

 

Disse retningslinjene vil kunne endres eller oppdateres fra tid til annen for å gjenspeile endringer i våre rutiner med hensyn til behandling av personopplysninger, eller endringer i gjeldende lov. Vi oppfordrer deg til å lese disse retningslinjene nøye, og til regelmessig å sjekke denne siden for å gjennomgå eventuelle endringer vi måtte ha foretatt i samsvar med vilkårene i disse retningslinjene.

 

  1. Innsamling av personopplysninger

 

Sammendrag – innsamling av personopplysninger

Vi vil kunne samle inn eller skaffe personopplysninger om deg: direkte fra deg (f.eks. når du kontakter oss); i løpet av vår relasjon med deg (f.eks. hvis du foretar et kjøp); når du gjør dine personopplysninger offentlig tilgjengelig (f.eks. hvis du legger ut en offentlig post om oss på sosiale medier); når du laster ned, installerer eller bruker noen av våre apper; når du besøker våre nettsteder; når du registrerer deg for å bruke noen av våre nettsteder, apper eller tjenester; eller når du samhandler med noe tredjepartsbasert innhold eller annonsering på et nettsted eller i en app. Vi vil også kunne motta personopplysninger om deg fra tredjeparter (f.eks. rettshåndhevende myndigheter).

 

 

Innsamling av personopplysninger: Vi vil kunne samle inn personopplysninger om deg fra følgende kilder:

  • Opplysninger du oppgir: Vi vil kunne innhente dine personopplysninger når du oppgir dem til oss (f.eks. når du kontakter oss via e-post eller telefon, eller på andre måter, eller når du gir oss ditt visittkort).
  • Relasjonsopplysninger: Vi vil kunne samle inn eller skaffe dine personopplysninger i løpet av vår ordinære relasjon med deg (f.eks. hvis du kjøper en tjeneste fra oss).
  • Opplysninger du gjør offentlig: Vi vil kunne samle inn eller skaffe dine personopplysninger som du åpenlyst velger å gjøre  offentlig, inkludert via sosiale medier (f.eks. vil vi kunne samle inn opplysninger fra dine sosiale medier-profiler hvis du legger ut en offentlig post om oss).
  • App-data: Vi vil kunne samle inn eller  skaffe dine personopplysninger når du laster ned eller bruker noen av våre apper.
  • Nettstedsdata: Vi vil kunne samle inn eller skaffe dine personopplysninger når du besøker noen av våre nettsteder eller bruker noen funksjoner eller ressurser som er tilgjengelig på eller gjennom et nettsted.
  • Registreringsdetaljer: Vi vil kunne samle inn eller skaffe dine personopplysninger når du bruker, eller registrerer deg for å bruke, noen av våre nettsteder, apper eller tjenester.
  • Innholds- og annonseopplysninger: Hvis du velger å samhandle med noen tredjeparters innhold eller annonser på et nettsted eller i en app, vil vi kunne motta personopplysninger om deg fra den aktuelle tredjeparten.
  • Tredjepartsopplysninger: Vi vil kunne samle inn eller skaffe dine personopplysninger fra tredjeparter som leverer dem til oss (f.eks. kredittopplysningsbyråer; rettshåndhevende myndigheter osv.).

 

  1. Opprettelse av personopplysninger

 

Vi vil også kunne opprette personopplysninger om deg, slik som registreringer av din samhandling med oss og detaljer om din kjøpshistorikk for interne administreringsformål og analyse.

 

  1. Kategorier av personopplysninger vi vil kunne behandle

 

Sammendrag – kategorier av personopplysninger vi vil kunne behandle

Vi vil kunne behandle: dine personlige detaljer (f.eks. ditt navn); demografiske data (f.eks. din alder); dine kontaktdetaljer (f.eks. din adresse); registreringer av dine samtykker; innkjøpsdetaljer; betalingsdetaljer (f.eks. din regningsadresse); informasjon om våre nettsteder og apper (f.eks. hvilken type apparat du bruker); detaljer om din arbeidsgiver (hvor det er relevant); informasjon om din samhandling med vårt innhold eller våre annonser; og alle synspunkter eller oppfatninger du avgir til oss.

 

Vi vil kunne behandle følgende kategorier av personopplysninger om deg:

  • Personlige detaljer: fornavn; foretrukket navn; og fotografi.
  • Demografiske opplysninger: kjønn; fødselsdato/alder; nasjonalitet; titulering; jobbtittel/bransje; og språkpreferanser.
  • Kontaktdetaljer: korrespondanseadresse; telefonnummer; e-postadresse; og detaljer om dine sosiale medier-profiler.
  • Samtykkeregistreringer: registreringer av alle samtykker du måtte ha gitt, sammen med dato og klokkeslett, metoder for samtykke og all tilknyttet informasjon (f.eks. temaet for samtykket).
  • Innkjøpsdetaljer: registreringer av innkjøp og priser.
  • Betalingsdetaljer: fakturaregistreringer; betalingsregistreringer; regningsadresse; betalingsmåte; bankkontonummer eller kredittkortnummer; kortinnehavers eller kontoinnehavers navn; kortets eller kontoens sikkerhetsdetaljer; dato for kortets “gyldighet fra”; og kortets utløpsdato; BACS-detaljer; SWIFT-detaljer; IBAN-detaljer; betalingsbeløp; betalingsdato; og registreringer av sjekker.
  • Data knyttet til våre nettsteder og apper: apparattype; operativsystem; nettlesertype; nettleserinnstillinger; IP-adresse; språkinnstillinger; datoer og klokkeslett for tilkobling til et nettsted; statistikk over app-bruk; app-innstillinger; datoer og klokkeslett for tilkobling til en app; lokasjonsdata, og andre tekniske meldingsopplysninger (hvorav enkelte vil kunne utgjøre personopplysninger); brukernavn; passord; detaljer for sikkerhetsinnlogging; bruksdata; aggregerte statistikkopplysninger.
  • Arbeidsgiverdetaljer: når du samhandler med oss i din egenskap som ansatt, kontaktopplysningene til din arbeidsgiver (inkludert navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse) i den grad det er relevant.
  • Innholds- og annonseopplysninger: registreringer av dine samhandlinger med våre annonser og innhold på internett, registreringer av annonser og innhold som vises på sider eller app-skjermer som vises for deg, og all samhandling du måtte ha hatt med slikt innhold eller slike annonser (inkludert musebevegelser, museklikk, alle skjemaer du fyller ut (inkludert ufullførte skjemaer som ikke er innsendt) og all berøringsskjerm-samhandling).
  • Synspunkter og oppfatninger: alle synspunkter og oppfatninger du velger å sende til oss, eller som du offentlig legger ut om oss på sosiale medie-plattformer.

 

  1. Rettslig grunnlag for å behandle personopplysninger

 

Sammendrag – rettslig grunnlag for å behandle personopplysninger

Vi vil kunne behandle dine personopplysninger når: du har gitt ditt uttrykkelige forhåndssamtykke; behandlingen er nødvendig for en kontrakt mellom deg og oss; behandlingen kreves av gjeldende lov; behandlingen er nødvendig for å beskytte en enkeltpersons vitale interesser; eller når vi har en gyldig legitim interesse i behandlingen.

 

Under behandling av dine personopplysninger i forbindelse med de formål som er fastsatt i disse retningslinjene, vil vi kunne basere oss på ett eller flere av følgende rettslige grunnlag, avhengig av omstendighetene:

  • Samtykke: Vi vil kunne behandle dine personopplysninger når vi har innhentet ditt uttrykkelige forhåndssamtykke til behandlingen (dette rettslige grunnlaget brukes kun i forhold til behandling som er helt frivillig – det brukes ikke til behandling som er nødvendig eller obligatorisk på noen som helst måte);
  • Kontraktsbestemt nødvendighet: Vi vil kunne behandle dine personopplysninger når behandlingen er nødvendig i forbindelse med en kontrakt du kan inngått med oss;
  • Etterlevelse av gjeldende lov: Vi vil kunne behandle dine personopplysninger når behandlingen kreves av gjeldende lov;
  • Vitale interesser: Vi vil kunne behandle dine personopplysninger når behandlingen er nødvendig for å beskytte de vitale interessene til en enkeltperson; eller
  • Legitime interesser: Vi vil kunne behandle dine personopplysninger når vi har en legitim interesse i å utføre behandlingen med henblikk på å styre, drive eller fremme vår virksomhet, og denne legitime interessen ikke overstyres av dine interesser, grunnleggende rettigheter, eller friheter.

 

  1. Sensitive personopplysninger

 

Sammendrag – sensitive personopplysninger

Vi søker ikke å samle inn eller på andre måter behandle dine sensitive personopplysninger. Når vi har behov for å behandle dine sensitive personopplysninger for et legitimt formål, gjør vi dette i samsvar med gjeldende lov.

 

Vi søker ikke å samle inn eller på andre måter behandle dine sensitive personopplysninger i forbindelse med vår ordinære virksomhet. Når det blir nødvendig å behandle dine sensitive personopplysninger av noen som helst grunn, baserer vi oss på følgende rettslige grunnlag:

  • Etterlevelse av gjeldende lov: Vi vil kunne behandle dine sensitive personopplysninger når behandlingen kreves eller tillates av gjeldende lov (f.eks. for å overholde våre rapporteringsforpliktelser om mangfold);
  • Oppdagelse og forebygging av forbrytelser: Vi vil kunne behandle dine sensitive personopplysninger når behandlingen er nødvendig for å oppdage eller forebygge forbrytelser (inkludert forebygging av bedrageri);
  • Etablering, utøvelse eller forsvar av juridiske rettigheter: Vi vil kunne behandle dine sensitive personopplysninger når behandlingen er nødvendig for å etablere, utøve eller forsvare juridiske rettigheter; eller
  • Samtykke: Vi vil kunne behandle dine sensitive personopplysninger når vi, i samsvar med gjeldende lov, har innhentet ditt uttrykkelige forhåndssamtykke til å behandle dine sensitive personopplysninger (dette rettslige grunnlaget brukes kun i forhold til behandling som er helt frivillig – det brukes ikke for behandling som er nødvendig eller obligatorisk på noen som helst måte).

 

  1. Formål som kan være grunnlag for behandling av dine personopplysninger

 

Sammendrag – formål som kan være grunnlag for behandling av dine personopplysninger

Vi vil kunne behandle dine personopplysninger for følgende formål: levere tjenester til deg; drive våre nettsteder og apper; kommunisere med deg; styre våre IT-systemer; helse og sikkerhet; finansstyring; utføre undersøkelser; sørge for sikkerheten i våre lokaler og systemer; utføre granskninger når det er nødvendig; overholde gjeldende lov; og forbedre våre nettsteder, apper og tjenester.

 

De formål som kan være grunnlag for behandling av personopplysninger omfatter, med forbehold for gjeldende lov:

  • Levering av tjenester til deg: levere våre nettsteder, apper og tjenester til deg; kommunisere med deg i forhold til disse tjenestene, og levering til deg av reklameartikler på din forespørsel eller i forbindelse med disse tjenestene eller tilsvarende tjenester.
  • Våre nettsteder og apper: drive og styre våre nettsteder og våre apper; levere innhold til deg; vise annonser og annen informasjon til deg; kommunisere og samhandle med deg via våre nettsteder og våre apper; identifisere problemer med våre nettsteder og apper og planlegge forbedringer i eller skape nye nettsteder og apper; og varsle deg om endringer i noen av våre nettsteder, apper eller tjenester.
  • Meldinger: gi deg melding via hvilke som helst kanaler (inkludert via e-post, telefon, tekstmelding, sosiale medier, post eller personlig) om nyheter og andre opplysninger som du kan være interessert i, forutsatt at vi sørger for at slike meldinger gis deg i samsvar med gjeldende lov; opprettholde og oppdatere dine kontaktopplysninger når det passer; og innhente ditt valgfrie forhåndssamtykke når det kreves.
  • Kommunikasjons- og IT-operasjoner: forvaltning av våre kommunikasjonssystemer; drift av IT-sikkerhetssystemer; og IT-sikkerhetsrevisjoner.
  • Helse og sikkerhet: helse- og sikkerhetsvurderinger og registrering; og overholdelse av tilknyttede rettslige forpliktelser.
  • Finansstyring: salg; finanser; firmarevisjon; og leverandørstyring.
  • Undersøkelser: involvere deg med henblikk på å innhente dine synspunkter på våre tjenester.
  • Sikkerhet: fysisk sikkerhet i våre lokaler (inkludert registrering av besøk i våre lokaler; og TV-overvåkningsopptak); og elektronisk sikkerhet (inkludert innloggingsregistreringer og tilgangsdetaljer).
  • Granskninger: oppdage, granske og forebygge brudd på retningslinjer og forbrytelser, i samsvar med gjeldende lov.
  • Rettslige skritt: etablere, utøve og forsvare juridiske rettigheter.
  • Rettslig overholdelse: overholdelse av våre juridiske og reguleringsmessige forpliktelser etter gjeldende lov.
  • Forbedre våre nettsteder, apper, tjenester: identifisere problemer med våre nettsteder, apper eller tjenester; planlegge forbedringer for våre nettsteder, apper eller tjenester; og opprette nye nettsteder, apper eller tjenester.

 

  1. Offentliggjøring av personopplysninger til tredjeparter

 

Sammendrag – offentliggjøring av personopplysninger til tredjeparter

Vi vil kunne avsløre dine personopplysninger til: rettsmyndigheter og reguleringsmyndigheter; våre eksterne rådgivere; våre behandlere; enhver part i den grad det er nødvendig i forbindelse med rettslige skritt; enhver part i den grad det er nødvendig for å granske, oppdage eller forebygge forbrytelser; enhver kjøper av vår virksomhet; og alle tredjepartsleverandører av annonser, plugin-moduler eller innhold som brukes på våre nettsteder eller apper.

 

Vi vil kunne avsløre dine personopplysninger til andre enheter innen selskapskonsernet, for legitime forretningsformål (inkludert for å drive våre nettsteder og apper, og levere tjenester til deg), i samsvar med gjeldende lov. I tillegg vil vi kunne avsløre dine personopplysninger til:

  • rettsmyndigheter og reguleringsmyndigheter, på forespørsel, eller med henblikk på å rapportere eventuelle faktiske eller mistenkte brudd på gjeldende lov eller regulering;
  • eksterne profesjonelle rådgivere (slik som regnskapsførere, revisorer eller advokater), underlagt bindende kontraktsforpliktelser om konfidensialitet;
  • tredjepartsbehandlere (slik som betalingstjenesteleverandører; datasentre osv.), som befinner seg hvor som helst i verden, underlagt de kravene som er bemerket nedenfor i denne seksjon (H);
  • enhver relevant part, rettshåndhevende myndighet eller domstol, i den utstrekning det er nødvendig å etablere, utøve eller forsvare juridiske rettigheter;
  • enhver relevant part med henblikk på forebygging, granskning, oppdagelse eller forfølgning av forbrytelser eller gjennomføring av straffesanksjoner, inkludert sikring mot og forebygging av trusler mot offentlig sikkerhet;
  • enhver relevant tredjepartserverver, i tilfelle vi selger eller overfører hele eller noen relevant del av vår virksomhet eller eiendeler (inkludert i tilfelle en reorganisering, oppløsning eller likvidasjon); og
  • enhver relevant tredjepartsleverandør, når våre nettsteder og apper bruker tredjeparters annonser, plugin-moduler eller innhold. Hvis du velger å samhandle med noen slike annonser, plugin-moduler eller innhold, vil dine personopplysninger kunne deles med den aktuelle tredjepartsleverandøren. Vi anbefaler at du gjennomgår denne tredjepartens retningslinjer for personvern før du samhandler med deres annonser, plugin-moduler eller innhold.

 

Hvis vi engasjerer en tredjepartsbehandler til å behandle dine personopplysninger, vil behandleren være underlagt bindende kontraktsforpliktelser til: (i) kun å behandle personopplysningene i samsvar med våre skriftlige forhåndsinstruksjoner; og (ii) iverksette tiltak for å beskytte konfidensialiteten og sikkerheten til personopplysningene; sammen med eventuelle ytterligere krav etter gjeldende lov.

 

  1. Internasjonal overføring av personopplysninger

 

Sammendrag – internasjonal overføring av personopplysninger

Vi vil kunne overføre dine personopplysninger til mottakere i andre land. Når vi overfører personopplysninger fra EØS til en mottaker utenfor EØS som ikke er en adekvat jurisdiksjon, gjør vi dette basert på Standard kontraktklausuler.

 

På grunn av vår virksomhets internasjonale karakter, vil vi kunne ha behov for å overføre dine personopplysninger innenfor selskapskonsernet, og til tredjeparter som bemerket i seksjon (H) ovenfor, i forbindelse med de formål som er fastsatt i disse retningslinjer. Av denne grunn vil vi kunne overføre dine personopplysninger til andre land som kan ha andre lover og etterlevelseskrav for databeskyttelse enn det som gjelder i det landet du befinner deg i.

 

Når vi overfører dine personopplysninger fra EØS til mottakere som befinner seg utenfor EØS som ikke er i en adekvat jurisdiksjon, gjør vi dette basert på Standard kontraktklausuler. Du vil kunne be om en kopi av våre Standard kontraktklausuler ved hjelp av  kontaktinformasjonen som gis i seksjon (R) nedenfor.

 

Vær oppmerksom på at når du overfører eventuelle personopplysninger direkte til en selskapsenhet som er etablert utenfor EØS, er vi ikke ansvarlig for denne overføringen av dine personopplysninger. Vi vil likevel behandle dine personopplysninger, fra det tidspunkt vi mottar opplysningene, i samsvar med bestemmelsene i disse retningslinjer for personvern.

 

  1. Datasikkerhet

                                                                                     

Sammendrag – datasikkerhet

Vi iverksetter formålstjenlige tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak for å beskytte dine personopplysninger. Sørg for at alle personopplysninger du sender til oss blir sendt på en sikker måte.

 

Vi har iverksatt formålstjenlige tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak utformet for å beskytte dine personopplysninger mot hendelig eller ulovlig destruksjon, tap, endring, uautorisert offentliggjøring, uautorisert tilgang, og andre ulovlige eller uautoriserte former for behandling, i samsvar med gjeldende lov.

 

Siden Internett er et åpent system, er overføring av informasjon via Internett ikke fullstendig sikkert. Selv om vi vil iverksette alle rimelige tiltak for å beskytte dine personopplysninger, kan vi ikke garantere sikkerheten til data som overføres til oss gjennom Internett – enhver slik overføring skjer på egen risiko og du er ansvarlig for å sikre at alle personopplysninger du sender til oss blir sendt på en sikker måte.

 

  1. Opplysningenes nøyaktighet

                                                                                     

Sammendrag – opplysningenes nøyaktighet

Vi tar alle rimelige steg for å sikre at dine personopplysninger holdes nøyaktige og oppdaterte og at de blir slettet eller korrigert hvis vi blir kjent med unøyaktigheter.

 

Vi tar alle rimelige steg for å sikre at:

  • dine personopplysninger som vi behandler er nøyaktige og, når det er nødvendig, holdes oppdatert; og
  • alle de av dine personopplysninger vi behandler som du gir oss beskjed om er unøyaktige (under hensyntaken til de formål de blir behandlet for) blir slettet eller korrigert.
  1. Dataminimalisering

                                                                                     

Sammendrag – dataminimalisering

Vi tar alle rimelige steg for å begrense mengden av personopplysningene dine vi behandler til det som er nødvendig.

 

Vi tar alle rimelige steg for å sikre at personopplysningene dine som vi behandler blir begrenset til de personopplysningene som er rimelig nødvendige i forbindelse med de formål som er fastlagt i disse retningslinjene, eller slik det kreves for å tilby deg tjenester eller tilgang til våre apper og nettsteder.

 

  1. Dataoppbevaring

 

Sammendrag – dataoppbevaring

Vi tar alle rimelige steg for å sikre at dine personopplysninger kun oppbevares så lenge det er behov for dem.

 

Vi tar alle rimelige steg for å sikre at dine personopplysninger kun blir behandlet for den minimumsperioden som er nødvendig for de formål som er fastlagt i disse retningslinjene.

 

Kriteriene for å fastslå varigheten av hvor lenge vi vil beholde dine personopplysninger er som følger: vi vil beholde kopier av dine personopplysninger i en form som tillater identifisering kun så lenge det er nødvendig i forbindelse med de formål som er fastlagt i disse retningslinjene, med mindre gjeldende lov krever en lengre oppbevaringsperiode. Spesifikt vil vi kunne oppbevare dine personopplysninger så lenge som nødvendig for å etablere, utøve eller forsvare noen juridiske rettigheter.

 

  1. Dine juridiske rettigheter

 

Sammendrag – dine juridiske rettigheter

Etter gjeldende lov vil du kunne ha flere rettigheter, inkludert: retten til ikke å oppgi dine personopplysninger til oss; retten til å få tilgang til dine personopplysninger; retten til å be om rettelse av unøyaktigheter; retten til å be om sletting, eller begrensning i behandlingen, av dine personopplysninger; retten til å protestere mot behandling av dine personopplysninger; retten til å få dine personopplysninger overført til en annen kontrollør; retten til å trekke tilbake samtykke; og retten til å levere inn klager til personvernmyndighetene (Datatilsynet). Vi vil kunne kreve bevis på din identitet før vi kan sette disse rettighetene ut i praksis.

 

Underlagt gjeldende lov, vil du kunne ha flere rettigheter angående behandling av dine relevante personopplysninger, inkludert:

  • retten til ikke å oppgi dine personopplysninger til oss (merk deg imidlertid at vi vil kunne være ute av stand til å gi deg fulle fordeler av våre nettsteder, apper eller tjenester, hvis du ikke gir oss dine personopplysninger – f.eks. kan det være vi ikke vil være i stand til å behandle dine ordre uten de nødvendige detaljene);
  • retten til å be om tilgang til, eller kopier av, dine relevante personopplysninger, sammen med opplysninger angående karakteren, behandlingen og offentliggjøringen av disse relevante personopplysningene;
  • retten til å be om rettelse av alle unøyaktigheter i dine relevante personopplysninger;
  • retten til å be om, av legitime grunner:
    • sletting av dine relevante personopplysninger; eller
    • restriksjoner for behandling av dine relevante personopplysninger;
  • retten til å protestere, av legitime grunner, mot behandling av dine relevante personopplysninger av oss eller på våre vegne;
  • retten til  å få visse relevante personopplysninger overført til en annen kontrollør, i et strukturert, vanlig brukt og maskinlesbart format, i den grad det gjelder;
  • når vi behandler dine relevante personopplysninger på grunnlag av ditt samtykke, retten til å trekke tilbake dette samtykket (med forbehold om at slik tilbaketrekking av samtykke ikke påvirker lovligheten av noen behandling som utføres før den dato vi mottar beskjed om tilbaketrekkingen, og ikke forhindrer behandling av dine personopplysninger på grunnlag av noen andre tilgjengelige rettslige grunnlag); og
  • retten til å innlevere klager til en personvernmyndighet angående behandlingen av dine relevante personopplysninger av oss eller på våre vegne.

 

Dette påvirker ikke dine lovbestemte rettigheter.

 

For å utøve en eller flere av disse rettighetene eller for å stille et spørsmål om disse rettighetene eller noen andre bestemmelser i disse retningslinjene, eller om vår behandling av dine personopplysninger, bruker du kontaktopplysningene som i seksjon (R) nedenfor. Vær oppmerksom på at:

  • vi vil kunne kreve bevis på din identitet før vi kan gjøre disse rettighetene gyldige; og
  • når din forespørsel krever etablering av ytterligere fakta (f.eks. en avgjørelse om hvorvidt en behandling er i strid med gjeldende lov), vil vi granske din forespørsel rimelig omgående, før vi bestemmer oss for hvilke tiltak vi skal gjennomføre.

 

  1. Informasjonskapsler og tilsvarende teknologier (retningslinjer for informasjonskapsler)

 

Sammendrag – informasjonskapsler og tilsvarende teknologier

Vi vil kunne behandle dine personopplysninger ved å plassere eller lese av informasjonskapsler og tilsvarende teknologier. For mer informasjon, se våre retningslinjer for informasjonskapsler.

 

Retningslinjer for informasjonskapsler

 

Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel er en datafil som lagres på datamaskinen din og knyttes til opplysninger om deg. Ved å bruke og surfe på våre nettsteder, samtykker du til den bruken vi og tredjeparter gjør av informasjonskapsler og andre teknologier i samsvar med disse retningslinjene.

 

Hva er de ulike typene informasjonskapsler?

 

Førstepartsinformasjonskapsler er våre egne informasjonskapsler som er konfigurert på nettstedet vårt, kontrollert av oss, og brukt for å gi informasjon om bruken av nettstedet vårt.

 

Tredjepartsinformasjonskapsler er informasjonskapsler fra ethvert annet domene. Enkelte av våre forretningspartnere (for eksempel tredjepartsannonsører) vil kunne bruke informasjonskapsler på nettstedet, i e-poster eller i våre annonser på andre nettsteder for å gjøre det mulig for dem å levere tjenestene de tilbyr. For å skape en brukervennlig brukeropplevelse, er noen av våre tredjepartsreklamer og annonser utviklet for å automatisk overføre brukernes opplysninger til tredjepartens landingsside når du velger å "klikke" på tredjepartens annonse eller reklame. Vi kontrollerer ikke disse tredjepartene eller deres bruk av informasjonskapsler. Derfor dekker disse retningslinjene selskapets bruk av informasjonskapsler og dekker ikke tredjepartsannonsørers bruk av informasjonskapsler. Sjekk nettstedene til disse tredjepartene for detaljer om hvordan de bruker informasjonskapsler.

 

Hvor lenge blir informasjonskapslene på datamaskinen din?

To typer informasjonskapsler vil kunne brukes på nettstedet, økt-informasjonskapsler og vedvarende informasjonskapsler.

 

Økt-informasjonskapsler er midlertidige informasjonskapsler som blir i nettleseren din eller enheten din inntil du forlater nettstedet; de slettes fra enheten din så snart du forlater tjenesten.

 

Vedvarende informasjonskapsler er små filer som lagres på harddisken din frem til du sletter dem eller de når sin utløpsdato. Disse vil for eksempel kunne brukes for å huske dine preferanser når du bruker nettstedet, gjenkjenne deg når du kommer tilbake, og forbedre din brukeropplevelse av nettstedet (se mer om profiler nedenfor). Bruk av vedvarende informasjonskapsler er ikke knyttet til noen personlig identifiserbare opplysninger mens du er på nettstedet, unntatt hvis du velger å lagre dine brukernavn og PIN-koder slik at du ikke er nødt til å skrive dem inn hver gang du går inn på kontoene dine. I så fall vil en vedvarende informasjonskapsel bli lagret på datamaskinen din, som blir knyttet til dine kontoopplysninger. Hvis du avviser vedvarende informasjonskapsler, vil du fortsatt kunne bruke nettstedet, men du vil oppleve begrensninger i enkelte områder av dem.

 

Hvordan bruker vi informasjonskapsler?

 

Vi vil kunne bruke informasjonskapsler for følgende formål (enten for egen del eller ved å bruke tredjepartstjenester):

  • Autentisering og preferanser: Informasjonskapsler kan brukes til å gjenkjenne deg når du besøker våre nettsteder, huske dine preferanser (slik som språk og kommunikasjonspreferanser), og personlig tilpasse din brukeropplevelse når du bruker våre nettsteder og tjenester.
  • Sikkerhet: Informasjonskapsler vil kunne legge til rette for og støtte våre sikkerhetsfunksjoner og hjelpe oss med å oppdage ondsinnet aktivitet.
  • Annonsering: Informasjonskapsler gjør det mulig for oss å tilby deg annonser både på og utenfor våre nettsteder. Vi vil også kunne bruke en informasjonskapsel til å få vite om noen som har sett en annonse senere, har besøkt og foretatt seg noe på annonsørens nettsted. På tilsvarende måte vil våre partnere kunne bruke en informasjonskapsel for å fastslå om vi har vist en annonse og hvordan den har prestert, eller gi oss opplysninger om hvordan du samhandler med annonser. Vi vil også kunne arbeide med en partner for å vise deg en annonse på eller utenfor våre nettsteder, slik som etter at du har besøkt en partners nettsted eller app.
  • Analyser: Vi bruker informasjonskapsler til å forstå, forbedre og undersøke produkter, funksjoner og tjenester, inkludert når du går inn på våre nettsteder fra andre nettsteder, apper eller enheter, slik som mobilenheten din.
  • Geolokasjonsinformasjon: Enkelte enheter gjør det mulig for apper å få tilgang til lokasjonsbasert informasjon i sanntid (for eksempel GPS). Enkelte fotografier eller annen kontakt du legger ut innenfor tjenesten vår vil kunne inneholde registrerte lokasjonsopplysninger. Vi vil kunne bruke disse opplysningene til å optimalisere brukeropplevelsen din. Dessuten kan noen av de opplysningene vi samler inn fra en enhet, for eksempel IP-adresse, noen ganger benyttes til å anslå hvor en enhet befinner seg.
  • Flash-informasjonskapsler: Vi vil, i visse situasjoner, kunne bruke Adobe Flash Player for å levere spesialinnhold, slik som videoklipp eller animasjoner. Flash-informasjonskapsler blir lagret på enheten din, men de blir styrt gjennom et grensesnitt som er forskjellig fra det som tilbys av nettleseren din. Dette betyr at det ikke er mulig å styre Flash-informasjonskapsler på nettlesernivå på samme måte som du styrer andre typer informasjonskapsler. I stedet kan du få tilgang til dine administrasjonsverktøy for Flash direkte fra Adobes nettsted.

Vår Liste over informasjonskapsler vil kunne gi deg mer informasjon om de informasjonskapsler som brukes på våre nettsteder. Merk deg at navnene på informasjonskapsler, piksler og andre teknologier vil kunne endres over tid.

Hvilke andre teknologier bruker vi?

 

Loggfiler
I likhet med de fleste nettsteder bruker våre servere loggfiler for å analysere trender, administrere våre nettsteder, spore brukeres bevegelser i samlet format, og samle inn bred demografisk informasjon for samlet bruk. Loggfilinformasjonen består av IP-adresser, nettlesertype, nettleserspråk, henvisende URL, plattformtype osv., og blir ikke knyttet til identifiserbare personopplysninger.

 

Klare GIF-er

Klare GIF-er er bittesmå grafiske filformater med en unik identifikator, med tilsvarende funksjon som informasjonskapsler, og vi vil kunne bruke dem til å spore våre brukeres bevegelser på nett. Klare GIF-er er usynlige på siden og er mye mindre enn informasjonskapsler, omtrent på størrelse med et punktum i slutten av en setning. Vi vil også kunne bruke klare GIF-er i våre HTML-baserte e-poster slik at vi kan få vite hvilke e-poster som er blitt åpnet av mottakerne. Dette gjør det mulig for oss å måle effektiviteten av visse meldinger og effektiviteten av våre markedsføringskampanjer.

 

Profil
Vi vil kunne lagre opplysninger som vi samler inn for å skape en profil av våre brukere. En profil er lagret informasjon vi har om individuelle brukere som spesifiserer hva de foretrekker å se. Følgelig vil innsamlet informasjon kunne knyttes til brukeres personlig identifiserbare opplysninger for å forbedre innholdet på nettstedet for brukerne, forbedre våre tjenester og levere nye tjenester som sannsynligvis vil være av interesse for brukerne, og for å lede relevante produktoppdateringer og markedsføringskampanjer til brukere hvis de har valgt å motta disse reklamemeldingene. Vi deler ikke personlig identifiserbare elementer av en brukers profil med andre tredjeparter. Brukerprofiler blir kun delt i samlet form.

 

Sporingsnekting

Enkelte nettlesere vil kunne gjøre det mulig for deg å aktivere alternativet “avvis sporing” som sender signaler til de nettstedene du besøker, om at du ikke ønsker at aktivitetene dine på nettet skal spores. Dette er forskjellig fra blokkerende informasjonskapsler, siden nettlesere med alternativet “avvis sporing” fortsatt vil kunne godta informasjonskapsler. For øyeblikket finnes det ingen bransjestandard for hvordan selskaper skal reagere på signaler om  å “avvise sporing”, selv om en slik standard vil kunne innføres i fremtiden. For tiden reagerer vi ikke på signaler om “avvis sporing”. Hvis vi gjør det i fremtiden, vil vi modifisere disse retningslinjer for personvern i samsvar med dette. Mer informasjon om “avvis sporing” er tilgjengelig på www.allaboutdnt.org.

 

Kan jeg endre mine preferanser for informasjonskapsler?

Nettleserinnstillingene gjør det mulig for deg å velge om du godtar informasjonskapsler eller ikke, eller om du begrenser visse informasjonskapsler. De fleste nettlesere leverer også funksjonalitet som lar deg gjennomgå og slette informasjonskapsler. Hvis du bruker våre nettsteder uten å endre dine nettleserinnstillinger, vil vi anta at du er fornøyd med å motta alle informasjonskapsler på våre nettsteder. Vær oppmerksom på at hvis informasjonskapslene blir deaktivert, vil ikke alle funksjoner på nettstedet kunne fungere som tilsiktet.

Ditt mobiloperativsystem vil kunne la deg velge bort muligheten til å få dine opplysninger innsamlet eller brukt for interessebasert annonsering på mobilenheter. Du henvises til de instruksjoner som gis av produsenten av din mobilenhet, men denne funksjonaliteten er vanligvis tilgjengelig i avsnittet “Innstillinger” på enheten din. Du kan også stanse oss i å samle inn opplysninger gjennom våre apper ved å avinstallere våre apper.

For mer informasjon om disse spesialiserte informasjonskapslene og andre teknologier, og for å få vite mer om adferdsbasert annonsering eller for å velge bort denne type annonsering for enkelte selskaper, kan du besøke http://www.networkadvertising.org eller http://networkadvertising.org/optout_nonppii.asp.

 

  1. Bruksvilkår

 

Sammendrag – bruksvilkår

Avtalevilkår som befinner seg på vårt nettsted vil styre all bruk av våre nettsteder og apper.

 

All bruk av våre nettsteder, apper eller tjenester er underlagt våre Avtalevilkår. Vi anbefaler at du gjennomgår vår Avtalevilkår. regelmessig for å gjennomgå eventuelle endringer vi måtte foreta fra tid til annen.

 

  1. Direkte markedsføring

 

Sammendrag – direkte markedsføring

Vi vil kunne behandle dine personopplysninger for å kontakte deg med informasjon angående tjenester som kan være av interesse for deg. Du kan når som helst melde deg av vederlagsfritt.

 

Vi vil kunne behandle dine personopplysninger for å kontakte deg via e-post, telefon, direktereklame eller andre kommunikasjonsformater for å gi deg informasjon angående tjenester som kan være av interesse for deg. Hvis vi leverer tjenester til deg, vil vi kunne sende informasjon til deg angående våre tjenester, kommende kampanjer og annen informasjon som kan være av interesse for deg, ved hjelp av de kontaktopplysninger du har gitt oss og alltid i samsvar med gjeldende lov.

 

Du kan melde deg av vår salgsfremmende e-postliste når som helst ved å følge instruksjonene for avmelding som inkluderes i hver salgsfremmende e-post vi sender. Vi vil ikke sende deg salgsfremmende e-poster fra en liste du har valgt å være avmeldt fra, men vi vil kunne fortsette å kontakte deg i den utstrekning det er nødvendig med tanke på de tjenestene du har bedt om eller fra de andre listene du har registrert deg for.

 

  1. Kontaktdetaljer

 

Sammendrag – A

Du kan kontakte oss på de adressene som er oppgitt nedenfor eller via e-post: fuseprivacy@fusemail.com
 

Du kan kontakte vår personvernansvarlige på [e-post ].

 

Hvis du ønsker å tas av vår kontaktliste for direkte markedsføring, eller hvis du har noen kommentarer, spørsmål eller bekymringer angående noen av opplysningene i disse retningslinjene, eller noen andre problemer knyttet til behandling av personopplysninger som utføres av oss, eller på våre vegne, kontakter via epost – fuseprivacy@fusemail.com:

 

j2 Global Ireland Limited,

Unit 3.1, Woodford Business Park

Santry, Dublin 17

Ireland

 

FuseMail UK Limited
Ground & 1st Floor Mezzanine The Battleship Building, 179 Harrow Road, London, W2 6NB

j2 Global UK Limited
Ground & 1st Floor Mezzanine The Battleship Building, 179 Harrow Road, London, W2 6NB

 

 

 

 

j2 Global Norway AS

j2 Global Denmark A/S

Stay Secure Sweden AB

Drammensveien 123 N,
NO-0277 Oslo, Norway

Spotorno allé 12
2630 Høje Taastrup, Denmark

Lumaparksvägen 9, 8tr

120 31 Stockholm, Sweden

 

 

 

j2 Global Netherlands BV Transistorstraat 71c
1322 CK Almere
The Netherlands

 

The Electric Mail Company

300-3999 Henning Drive,
Burnaby, BC, Canada,
V5C 6P9

Excel Micro, LLC.

401 Pilgrim Lane, Suite 200, Drexel Hill, PA 19026

WeCloud AB

c/o Stay Secure Sweden AB Lumaparksvägen 9, 8tr
120 31 Stockholm, Sweden

Simitu Aps
c/o j2 Global Denmark A/S

Spotorno allé 12
2630 Høje Taastrup, Denmark

 

 

 

 

 

 

Selskapet, eller selskapets datterselskap, har utnevnt en personvernansvarlig som kan kontaktes på [sett inn e-postadresse].

 

 

  1. Definisjoner

 

  • App” betyr enhver applikasjon som er gjort tilgjengelig av oss (inkludert når vi gjør slike applikasjoner tilgjengelig via tredjeparters butikker eller markedsplasser, eller gjennom andre kanaler).
  • Adekvat jurisdiksjon” en jurisdiksjon som Europakommisjonen formelt har utpekt som å levere et adekvat beskyttelsesnivå for personopplysninger.
  • Informasjonskapsel” betyr en liten fil som plasseres på enheten din når du besøker et nettsted (inkludert våre nettsteder). I disse retningslinjene inkluderer en henvisning til en “informasjonskapsel” analoge teknologier, slik som usynlige websignaler og klare GIF-er.
  • Kontrollør” betyr den enheten som bestemmer hvordan og hvorfor personopplysninger blir behandlet. I mange jurisdiksjoner har kontrolløren hovedansvaret for å etterleve gjeldende databeskyttelseslover.
  • Personvernmyndighet” betyr en uavhengig offentlig myndighet som har som rettslig oppgave å føre tilsyn med etterlevelse av gjeldende personvernlover.
  • EØS” betyr Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet.
  • Personopplysninger” betyr opplysninger som dreier seg om en enkeltperson, eller som en enkeltperson direkte eller indirekte kan identifiseres på grunnlag av, i særdeleshet gjennom henvisning til en identifikator slik som et navn, et identifikasjonsnummer, lokasjonsdata, en internett-identifikator eller til en eller flere faktorer som er spesifikke for den fysiske, fysiologiske, genetiske, mentale, økonomiske, kulturelle eller sosiale identiteten til denne enkeltpersonen.
  • Behandle”, “behandling” eller “behandlet” betyr alt som gjøres med personopplysninger, enten gjennom automatiserte metoder eller ikke, slik som innsamling, registrering, organisering, strukturering, lagring, tilpasning eller endring, gjenfinning, konsultasjon, bruk, offentliggjøring ved overføring, spredning eller andre måter å gjøre tilgjengelig, justering eller kombinering, begrensning, sletting eller destruering.
  • Behandler” betyr enhver person eller enhet som behandler personopplysninger på vegne av kontrolløren (annet enn ansatte av kontrolløren).
  • Relevante personopplysninger” betyr personopplysninger som vi er kontrollører av. Det omfatter uttrykkelig ikke personopplysninger som vi ikke er kontrollør av.
  • Sensitive personopplysninger” betyr personopplysninger om rase eller etnisitet, politiske oppfatninger, religiøs tro eller livssyn, fagforeningsmedlemskap, fysisk eller mental helse, seksualliv, eventuelle faktiske eller påståtte strafferettslige overtredelser eller sanksjoner, nasjonalt ID-nummer, eller enhver annen informasjon som kan anses å være sensitiv etter gjeldende lov.
  • Standard kontraktklausuler” betyr malen for overføringsklausuler som er vedtatt av Europakommisjonen eller vedtatt av en personvernmyndighet og deretter godkjent av Europakommisjonen.
  • Nettsted” betyr ethvert nettsted som drives eller opprettholdes av oss eller på våre vegne.